Over ons

Wie of wat is handelsonderneming W.F. Peters?

De historie W.F. Peters:
De oprichter van W.F. Peters (Wim) zijn roods liggen in de handel, al op jonge leeftijd is hij eigenaar van een aantal winkels en staat hij op jaarmarkten en braderieën. De handel giert hem door de aderen! In 1990 kocht hij zijn eerste container in Thailand met handgemaakte beelden. Na een lange reis, belande deze in Nederland en kon hij zijn aanwinst presenteren aan eenieder. De beelden vielen erg goed in de smaak bij het Nederlandse publiek, waardoor al snel de gehele container leeg uitverkocht was. Dit zette Wim aan om meer en meer beelden uit het verre oosten te halen. In 1992 begon Wim, naast de handel aan particulieren, ook zijn eigen import aan de groothandels door te verkopen.
Rond deze periode begon Wim tevens met het in- en verkopen van draken en elven beelden. Door zijn connecties wist hij ook hier al snel groots in te kopen.
Door steeds meer aan de tussenhandel te gaan verkopen kwam Wim in de positie dat hij meer als groothandel fungeerde dan als verkoper op braderieën, markten en via zijn winkels. Nadat Wim eenmaal op de (trade) beurzen terecht kwam ging het erg goed met de handel en moest Wim als snel bijschakelen met werkruimtes. En besloot Wim zich volledig te gaan richten op de groothandel.
Vanaf 2002 tot 2014 is er veel gebeurd zegt Wim met erg veel goede en soms wat moeilijkere tijden. Maar Wim bleef stug doorgaan tot 2014 zijn gezondheid begon te protesteren en hij een poos in het ziekhuis heeft moeten verblijven. Nadat Wim in 2015 weer aan de beterende hand is gaat hij verder met W.F. Peters. Hij pakt de draad weer op en heeft weer zin in de handel tot eind 2017 wederom de gezondheid roet in het eten gooit. Omdat Wim nog graag van het leven geniet besluit hij een goede kandidaat te zoeken voor zijn opgebouwde bedrijf.


Huidig:
Wim en Herman Bouw, een jonge ondernemer welke al een bekende spelers is in de beelden markt, kennen elkaar reeds uit de handel en raken begin 2018 aan de praat over de huidige status van de groothandel.
Gezamenlijk zijn ze van mening dat de handelsonderneming perfect kan worden ondergebracht bij Herman Bouw en van het een komt het ander, na een korte periode is er een overeenstemming en wordt het stokje W.F. Peters overgedragen aan Herman Bouw.
Omdat Herman met zijn bedrijven in Nunspeet is gevestigd, word de volledige bedrijfsvoering, zo ook de voorraad, naar Nunspeet verhuist. Vanaf eind januari 2018 is W.F. Peters alweer gesitueerd in Nunspeet en bedienen wij de huidige klantenkring met ons enthousiast met het nieuwe team.


Toekomst:
Momenteel staan er veel mooie en gave plannen op “het bord”. W.F. Peters is een bedrijf welke bekend staat om een bepaalde sfeer en de kwaliteit van de productenlijn. Iets wat wij graag voortzetten!
Dit met de bestaande, maar ook zeker nieuwe klantenkringen.

Het grote verschil? Dit willen we voornamelijk maken door te verbeteren in serviceverlening, een modernisering van de techniek en een nieuwe focus op de productielijn in samenwerking met jou, onze klant!

Meer weten over ons? Neem gerust contact met ons op! +31341700274

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »